Vilka är vi

Styrelse

Rosanna Endre - Ordförande Reformaten

Account manager på kommunikationsbyrån Futerra

Varför vill du arbeta med Reformaten?
“Jag engagerar mig i Reformaten därför att jag tycker att det är ett nödvändigt initiativ som belyser en avgörande problematik för att möjliggöra en hållbar framtid. Det Reformaten dessutom lyckas med är att göra förändringsresan spännande, inkluderande och färgsprakande – något jag tror är helt avgörande för att skapa ett momentum stort nog för att åstadkomma verklig förändring.

Olga Grönvall Lund - Ledamot, Generalsekreterare och grundare av Reformaten

Entreprenör inom mat, positiv påverkan och event

Varför startade du Reformaten?
“För att jag är helt övertygad om att vi akut måste förändra sättet vi producerar och konsumerar vår mat. Ingen ska lida i onödan av matproduktionen, varken dom som äter eller dom som framställer maten, inte innanför eller utanför landets gränser. Vi är en del av ett Globalt matsystem med väldigt stora brister som måste förändras från grunden. Ansvaret måste flyttas från individen till systemet, hälsa och hållbarhet måste prioriteras och det är nu.”

Sofia Austern Björkman - Vice Ordförande

VD på reklambyrån Volt

Varför vill du arbeta med Reformaten?
“Vi är mitt uppe i en klimatkris, där maten vi äter och hur den produceras är en starkt bidragande faktor. Vi behöver återfå respekten för våra landskap, för våra åkrar, för våra djur – tänka långsiktigt, tänka kretslopp, agera empatiskt. Situationen just nu är ohållbar – därför är Reformaten som folkrörelse så viktig.”

Adam Bäcklin - Ledamot

Stiftelseexpert och förmögenhetsrådgivare

Varför vill du arbeta med Reformaten?
“Jag är med i Reformaten för att jag tror att människor, djur och vår jord mår bättre av ett sunt och gott kretslopp gällande produktion och konsumtion av mat och dryck. Jag tror att alla vill det men den teknologiska utvecklingen och globaliseringen har gått så fort fram och i så stor skala att många viktiga tankar inte hunnit tas i beaktande. Det har lett till att balansen i olika system rubbats. Reformaten kommer vara en positiv kraft för sätta systemen i balans och fortsätta låta oss njuta av degoda och härliga sidor som finns av mat och dryck.”

Kata Nylén - Ledamot

leg. Psykolog, spec. i organisationspsykologi, medgrundare till Klimatpsykologerna

Varför vill du arbeta med Reformaten?
“Jag är med i Reformaten för att världen behöver sociala rörelser som ger mod, fakta och röst till politiker, företagsledare och beslutsfattare. Jag är med i Reformaten för att människor som värdesätter naturen och mänskligheten behöver olika sammanhang att engagera sig i. Sammanhang som gör skillnad på riktigt och har potential att få till en långsiktig storskalig beteendeförändring för en värld, utan orättvisor och massförstörelse, där människor, djur och natur kan må bra tillsammans.”

Jonas Bane - Ledamot

Pr-konsult

Varför vill du arbeta med Reformaten?
“Jag är med i Reformaten för att jag ser ett behov av en folkrörelse som driver på för att få ett bättre matsystem. Det är helt nödvändigt för att säkra framtida generationers hälsa och planeten vi bor på. En modig folkrörelse för maten behövs för att lyfta upp frågan i debatten och skapa utrymme för påverkan mot beslutsfattare på alla nivåer, från små orter på landsbygden till höghusen i Bryssel och vidare.”

Tove Björklund - Suppleant

Miljöentreprenör med forskarbakgrund, Stockholm Resilience Center

Varför vill du arbeta med Reformaten?
“Reformaten, dvs att reformera maten, är extremt viktigt då maten är den enskilt största anledningen till klimat- och miljöförändringarna. Det innebär även att maten har stor potential för att förbättra våra levnadsvillkor och för en bättre framtid. Reformaten kan skapa den förändring som vi behöver genom att få fler att förstå problematiken och genom att få våra politiker att våga vilja! – Vilja skapa ett samhälle där fler är friska och lever inom de planetära gränserna.”

Kansli

Olga Grönvall Lund

Generalsekreterare och grundare

olga@reformaten.com

Elizabeth von Hanno Brockfield

Verksamhetschef

elizabeth@reformaten.com

Pelle Bengtsberg

Projektledare

pelle@reformaten.com

Ronja Holmström

Projektledare

ronja@reformaten.com

Klara Guthe Peterson

Projektledare

klara@reformaten.com

Ideellt engagerade

Det är dagligen folk med olika kompetenser och hjärtefrågor som hör a sig, kom ihåg, Reformaten är ett leande organ- ständigt i rörelse och utveckling!