Vilka är vi

Styrelse

Fanny Sturén - Ordförande Reformaten

Krögare, student och multitasker inom matsystemet

Varför vill du arbeta med Reformaten?
Mat är livet och något som vi alla människor har gemensamt. Ändå lever vi en värld där skogarna brinner och jordarna utarmas. För att inte tala om dubbelbördan av undernäring och felaktig näring som i sin tur leder till svält och ökad fetma. Jag vill vara med och åtgärda det här systemfelet. Här är Reformaten en fantastisk plattform med sitt fokus för storskalig förändring av matsystemet. En förändring som är absolut livsnödvändig för människor, djur och miljö.”

Olga Grönvall Lund - Ledamot, Generalsekreterare och grundare av Reformaten

Entreprenör inom mat, positiv påverkan och event

Varför startade du Reformaten?
“För att jag är helt övertygad om att vi akut måste förändra sättet vi producerar och konsumerar vår mat. Ingen ska lida i onödan av matproduktionen, varken dom som äter eller dom som framställer maten, inte innanför eller utanför landets gränser. Vi är en del av ett Globalt matsystem med väldigt stora brister som måste förändras från grunden. Ansvaret måste flyttas från individen till systemet, hälsa och hållbarhet måste prioriteras och det är nu.”

Sofia Austern Björkman - Vice Ordförande

VD på reklambyrån Volt

Varför vill du arbeta med Reformaten?
“Vi är mitt uppe i en klimatkris, där maten vi äter och hur den produceras är en starkt bidragande faktor. Vi behöver återfå respekten för våra landskap, för våra åkrar, för våra djur – tänka långsiktigt, tänka kretslopp, agera empatiskt. Situationen just nu är ohållbar – därför är Reformaten som folkrörelse så viktig.”

William Baroumas van Hal - Ledamot

Projektledare och entreprenör

Varför vill du arbeta med Reformaten?
Vi måste alla äta. Hur vi producerar mat och hur vi äter är en av vår tids mest utmanade frågor då den påverkar alla på denna jord levande varelser och system. Samtidigt som det är otroligt spännande att arbeta med just den frågan är det otroligt alarmerande då sättet vi producerar, och äter mat varken är hållbart, rättvist eller hälsosamt. Det är därför hög tid att beslutsfattare lyfter debatten om maten högt upp på agendan och genom den komma fram till beslut som leder till ett mer hållbart, cirkulärt, hälsosamt och rättvist matsystem.

Caisa Laurell - Ledamot

ST läkare i arbets-och miljömedicin
Master studier i epidemiologi samt doktorand vid Karolinska Institutet

Varför vill du arbeta med Reformaten?
Projekten och nätverken inom Reformaten är helt unika. Här finns det potentiella utbytet av kunskap i alla dess former som krävs för att kunna häva den destruktiva utveckling som nuvarande matsystem för med sig.

Jonas Bane - Ledamot

Pr-konsult

Varför vill du arbeta med Reformaten?
“Jag är med i Reformaten för att jag ser ett behov av en folkrörelse som driver på för att få ett bättre matsystem. Det är helt nödvändigt för att säkra framtida generationers hälsa och planeten vi bor på. En modig folkrörelse för maten behövs för att lyfta upp frågan i debatten och skapa utrymme för påverkan mot beslutsfattare på alla nivåer, från små orter på landsbygden till höghusen i Bryssel och vidare.”

Ida Walderlo - Ledamot, sekreterare

Kommunikatör

Varför vill du arbeta med Reformaten?
Jag är med i Reformaten för att det behövs en Naturskyddsföreningen för maten och matsystemet. Ju mer man förstår av hur allt hänger ihop desto mer komplext blir det, men någonstans i systemet finns producenter och djur som har rätt till drägliga arbetsförhållanden och liv, och konsumenter och människor som förtjänar såväl information om vad man äter som information om hur man kan göra hälsosamma och hållbara val kring hur man äter. Sedan har Reformaten som organisation den här nybyggarandan där allt är möjligt, och ett lyhört öra till folk som kan och som experimenterar med vad som är möjligt – det vill jag vara en del av.

Kansli

Olga Grönvall Lund

Generalsekreterare och grundare

olga@reformaten.com

Elise Johanson

Kommunikationsansvarig 

elise@reformaten.com

Elizabeth von Hanno Brockfield

Verksamhetschef

elizabeth@reformaten.com

Pelle Bengtsberg

Projektledare

pelle@reformaten.com

Ronja Holmström

Projektledare

ronja@reformaten.com

Klara Guthe Peterson

Projektledare

klara@reformaten.com

Ideellt engagerade

Vill du bidra till en bättre matvärld, där hälsosam och hållbart producerad mat får bättre villkor och blir tillgänglig för fler? Vill du hitta gemenskap med andra som brinner för samma sak som du? Bli en del av Reformatens volontärteam – då är du med och ser till att den visionen kan bli verklighet. Börja med att fylla i vårt intresseformulär så att vi får veta lite mer om dig!