Om Reformaten

Vision

Ett positivt globalt matsystem – där det är lätt att äta rätt!

Reformaten är en partipolitiskt- och religiöst obunden förening med mål att påskynda en forskningsbaserad omställning av matsystemet – för människans och planetens hälsa. Vi betraktar matsystemet ur ett helhetsperspektiv; från produktion till konsumtion med fokus på de miljömässiga och sociala aspekterna.

Reformaten vill:

Syfte

Vårt syfte är att påskynda, utbilda, bjuda in, trendskapa, mobilisera och hitta lösningar.

Reformaten ska:

Vår historia

2019 tillbringar Olga Grönvall Lund en månad på sjukhus med sin cancersjuka pappa. På sjukhuset inser hon att maten som ska ge livsviktig energi i själva verket är näringsfattig, cancerogen och dessutom allt annat än klimatvänlig. Ur den insikten föds idén om ett upprop som ska väcka opinion kring ett matsystem i kris.

Tillsammans med Marika Berglind Ekman föddes en första tanke om en folkbildningskampanj med tillhörande namninsamling. Idén växte och den ideella föreningen Reformaten bildades under sommaren 2020 och i september samma år hölls den första akutkonferensen.

Engagera dig

Vill du bidra till en bättre matvärld, där hälsosam och hållbart producerad mat får bättre villkor och blir tilllgänglig för fler? Vill du hitta gemenskap med andra som brinner för samma sak som du? Bli en del av Reformatens volontärteam!

Läs mer om de olika nivåerna du kan engagera dig på via knappen nedan.

Reformaten i media:

Verksamhets­berättelse

Reformatens två första verksamhetsår har passerat. Du kan nu ta del av vår verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret 2021-2022 och även det första året 2020-2021. Ladda ner och läs som PDF nedan. Verksamhetsberättelsen från 2020-2021 finns även på engelska via knappen nedan.

Verksamhets­berättelse | 2021-2022

Verksamhets­berättelse | 2020-2021