#MinMaträtt

Årets viktigaste matkampanj

Med #MinMaträtt vill vi inspirera och peppa till matglädje, kunskap och kreativitet genom massdelning av “kvalitarian-recept” på Instagram. I kampanjen ber vi dig också att stötta Reformatens arbete. Vi samlar och mobiliserar aktörer inom matsystemet och allmänheten i olika projekt för engagemang och politisk påtryckning för allas rätt till ett positivt globalt matsystem. Vi är många men vi ska bli fler – var med du också!

Läs pressmeddelandet här

Detta händer nu

#MinMaträtt på Instagram

På Instagram bubblar det av goda och hållbara recept. Dela ditt favoritrecept och inspireras av andra!

Dagsfest i Dungen 5:e juni

Kryssa in 5:e juni i kalendern! Reformaten bjuder in till stor fest med ett sprakande program! Läs mer här.

Bli månadsgivare

Bästa sättet att stötta Reformaten är att bli månadsgivare. 50 kr i månaden kan göra så mycket! Tack!

“Matsystemet är fucked”

Att ha tillgång och råd att äta mat som kommer från friska jordar och välfungerande ekosystem är allas mat-rätt. Idag ser det inte ut så. Vi måste akut förändra sättet vi konsumerar och producerar vår mat på. Bli kvalitarian, dela kunskap och inspiration och stötta Reformatens arbete för ett positivt globalt matsystem idag! 

Bli kvalitarian!

Som en del av “Min maträtt” lyfts måltidskonceptet Diet for a Green Planet fram. Diet for a Green Planet har vetenskaplig grund, och hjälper dig äta hållbart genom tydligt definierade kriterier. De som äter enligt Diet for a Green Planet kallar Reformaten för ”kvalitarianer”. Dela ditt kvalitarianrecept nu på Instagram!

kvalitarian

#MinMaträtt på Instagram

Ribollita - toskansk rustik böngryta

@zerowasteoftime

Restfestsoppa

@marianehmeo

Pasta med ramslökspesto med dragon & citron

@lidtmad

Om Reformaten

Reformaten är en ung men vass organisation och rörelse för ett positivt globalt matsystem som vill att det ska vara lätt att äta rätt. Vi tittar på matsystemet ur ett helhetsperspektiv; från produktion till konsumtion, med fokus på de miljömässiga och sociala aspekterna. Vi består av ett kansli, volontärer och en engagerad styrelse. 

Olga Grönvall Lund
Ledamot, Generalsekreterare och grundare av Reformaten
Elizabeth von Hanno Brockfield
Verksamhetsledare
Fanny Sturén
Ordförande Reformaten
Sofia Austern Björkman
Vice Ordförande
Föregående bild
Nästa bild

Urval av projekt

Reformaten livekonferenser

Sedan 2019 har över med 140 experter, kända kockar, artister och olika aktörer inom matsystemet samlats och diskuterat framtidens matsystem.

Matbarometern - valet 2022

Hur ser våra riksdagspartiers politik ut runt framtidens matsystem? Vi redovisade svaren i en social media-kampanj med släpp på Järvaveckan 2022.

Stockholms “Matmiljö"

Genom vårt projekt om Matmiljön i Stockholm lyfter Reformaten fram goda exempel från Sverige inom området Matmiljö, som en del av den gröna givens Jord till bord-strategi.

Varför ska jag stötta Reformaten?