Anta uppdraget, Regeringen!

Reformaten med Hjärt-Lungfonden, Cancerfonden och WWF Sverige bjuder in dig till en halvdag på Stadsgårdsterminalen då vi presenterar Matbarometern 4.0: Anta uppdraget. Träffa, samtala och ät med engagerade personer från politiken, civilsamhället, näringslivet och akademin. Anmäl dig genom formuläret. Längre ner på sidan läser du mer om bakgrunden till årets viktiga Matbarometer. 

Eventet är nu fullsatt, genom anmälningsformläret hamnar du på kölista och vi återkommer över mail om en plats skulle finnas.

Allt du behöver veta

Event: Matbarometern 4.0: Anta uppdraget.

Plats: Stadsgårdsterminalen.

Tid: 19 mars, kl 11.30-16.00. Programmet startar på Stadsgårdsterminalens bar & scen med grötlunch signerad Sébastien Boudet. 

Urval ur programmet:

  • Presentation av Matbarometern 4.0 – ”Anta uppdraget.”
  • Bekräftade talare: Med Annica Sohlström, Generaldirektör Livsmedelsverket. Karin Tegmark Wisell, Generaldirektör Folkhälsomyndigheten. Jörgen Larsson, Chalmers. Elin Röös, SLU.  Jhon Alvarez, KI. Katarina Graffman, UU. Niklas Neuman, UU. Karin Fritz, Livsmedelsverket. 
  • God mat och goda samtal
  • Mingel och nätverkande

Anmäl specialkost eller andra tillgänglighetskrav vid anmälan eller till matbarometer@reformaten.com 


Programmet uppdateras löpande. 

Det ska va lätt
att äta rätt

Sedan 2021 har Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket i uppdrag från regeringen att ta fram förslag till nationella mål, insatsområden och indikatorer för en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Nu redovisas uppdraget, och vi är rädda för att regeringen kommer att skrota målen. Därför har Reformaten med Hjärt-Lungfonden, Cancerfonden och WWF Sverige tagit de föreslagna insatserna direkt till var parti, för att syna om de är redo att satsa på myndigheternas rekomendationer. Partiernas svar presenteras i Matbarometern 4.0 – Anta uppdraget.