Engagera dig ideellt!

Det är dags för ett positivt globalt matsystem där det är lätt att rätt

Vill du bidra till en förändrad matvärld där hälsosam och hållbart producerad mat får bättre villkor och blir tillgänglig för fler? Vill du hitta gemenskap med andra som brinner för samma sak som du? Bli en del av Reformatens volontärteam – då är du med och ser till att den visionen kan bli verklighet

Hur vill du engagera dig? Vi har tre nivåer för att du enklare ska välja rätt! Kolla in vilken aktiv ätare du är här nedan innan du fyller i intresseformuläret, vi ser väldigt mycket fram emot att vi få veta lite mer om dig.

Dags att gå från att vara en uppgiven konsument till en aktiv medborgare och ätare? Kolla vilken nivå av engagemang som passar dig:

Aktiv ätare – nivå 1

Du tycker mat- och livsmedelsfrågorna borde lyftas till högsta politiska nivå för att skapa ett hållbart samhälle, och vill vara en del av en progressiv och obunden rörelse som påskyndar omställningen.

När och i vilken utsträckning: Du engagerar dig vi specifika tillfällen, det kan vara en eller två gånger t.ex hjälpa till på ett event eller designa en affisch.

Exempel på arbetsuppgifter: Stå i en garderob under ett av våra event, laga mat, fota/filma.

Passar vem? Personer med eller utan spetskompetens, de som har ont om tid.

Aktiv ätare – nivå 2

Du vill vara med i och skapa riktig förändring och är beredd att lägga tid och kraft på att bygga en bättre värld. På denna nivå ingår du i en arbetsgrupp, exempelvis kommunikationsgruppen, och har arbetsuppgifter som löper över längre tid.

När och i vilken utsträckning: Engagera sig över tid, över ett par veckor-månader. Några timmar per månad.

Exempel på arbetsuppgifter: Skriva texter, designa nyhetsbrev, sammanställa rapporter, anordna volontäraktiviteter.

Passar vem? Personer med spetskompetens inom visst område.

Aktiv ätare – nivå 3

Ditt hjärta klappar för allas rätt till hälsosam och hållbart producerad mat och du vill inte bara vara en del i arbetet – du vill vara en motor. På den här nivån lägger du ner lite extra tid, och du har en expertis du tror kan vara till extra hjälp. Du har till exempel kunskaper inom digital kommunikation, arbetar som copywriter, kan skriva ansökningar eller jobbar inom ekonomi, psykologi eller juridik – och du vill hjälpa organisationen att bygga sig starkare.

När och i vilken utsträckning: Långsiktigt eller projektvis engagemang.

Exempel på arbetsuppgifter: Initiera ett foto- eller filmprojekt, skapa en utställning, hjälpa oss att skriva en ansökan, hjälpa till juridiskt med avtal, djupare engagemang i en arbetsgrupp.

Passar vem? Personer med spetskompetens, lång erfarenhet inom ditt yrke och kan applicera din kunskap inom matsystemet.